Gong Fu

Tο Σαολίν Κουνγκ Φου είναι σήμερα η μοναδική σχολή κινεζικών πολεμικών τεχνών, η οποία διαθέτει μια μακρά ιστορία και ένα πλήρες σύνολο δεξιοτήτων. Οι τεχνικές[ quán pǔ jìzǎi 拳谱记载] που έχουν μεταβεί από γενιά σε γενιά δείχνουν ότι υπάρχουν 708 σύνολα δεξιοτήτων [ tàolù 套路], οι γνωστές μας φόρμες, στο Σαολίν Κουνγκ Φου, από τις οποίες αρκετές είναι ευρέως γνωστές σήμερα. Υπάρχουν επίσης 156 μοναδικά σύνολα άοπλης μάχης και όπλων, εξειδικευμένες τεχνικές του Σαολίν Κουνγκ Φου, όπως τεχνικές ζωτικής ενέργειας [ qìgōng 气功], αρπαγών [qínná 擒拿], πάλης [ gédòu 格斗], εξαρθρώσεων [ xiè gǔ 卸骨], ζωτικών σημείων [ diǎnxué 点穴], κλπ. Το σύνολο αυτό των δεξιοτήτων αποτελεί ένα τεράστιο και τεχνικά άρτιο σύστημα και μοναδικό θεμέλιο για όλo τo πλήθος των πολεμικών τεχνών.

Y S 3 of 48 MA BUY S 6 of 48 GONG BUY S 9 of 48 PU BUY S 19 of 48 XIE BU

  

 

 

Qigong

Το Qigong (προφέρεται τσι-γκονγκ)ειναι μια αρχαία κινεζική πρακτική άσκησης κ θεραπείας,που περιλαμβάνει διαλογισμό,έλεγχο της αναπνοής κ ασκήσεις κίνησης. Η λέξη “Qi” δεν μπορεί να μεταφραστεί με ακρίβεια,αλλα αναφέρεται στη ζωτική ενέργεια,την αναπνοή και το πνεύμα. Το “gong” σημαίνει ανάπτυξη κ τελειοποίηση.. Συνεπώς ,το Qi gong θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη της ζωτικής μας ενέργειας.
Υπάρχουν διάφορες μορφές Qi gong που εξασκούνται ανά τον κόσμο. Κάποιες από αυτές εστιάζουν στην πνευματικότητα κ την υγεία μέσω των αναπνοών και του διαλογισμού,ενώ άλλες είναι πιο έντονες και περιλαμβάνουν πολεμικές ασκήσεις. Το Qi gong επιπλέον αποτελεί την "προθέρμανση" για ανώτερες μορφές πολεμικών τεχνών, όπως είναι το Τάι Τσι.
Το Τάι Τσι, μια πολύ γνωστή πρακτική για σώμα κ πνεύμα, που ασκείται παγκοσμίως, αναφέρεται πολλές φορές σαν μορφή του Qi gong ,επειδή "αναπτύσσει,παρακινεί και μας βοηθά να διαχειριστούμε το Τσι μας".
Γιατί λοιπόν πρέπει να ασκούμαστε στο Qi gong και στο Τάι Τσι ?
Ο εναλλακτικός αυτός τρόπος άσκησης, που περιλαμβάνει δυναμικές ασκήσεις αλλά κ χαλάρωση, όταν γίνεται με το κατάλληλο ζέσταμα προσφέρει στο ανθρώπινο σώμα ενδυνάμωση αλλά κ πνευματική ηρεμία. Αυτή η μοναδική αντίθεση τελικά μας δίνει ευεξία και βοηθά στην αυτοπαρατήρηση και στην αυτογνωσία. Έτσι το σώμα ξεμπλοκάρεται και ανοίγει η καρδιά και η ψυχή.

DSC 1649DSC 1656DSC 1657

 

 

 

Tai Chi Chuan

Γνωστό κυρίως ως μια μορφή πολεμικής τέχνης, εναρμονίζει το άτομο με την συμπαντική ενέργεια μέσω των στάσεων, των κινήσεων και των αναπνευστικών ασκήσεων. Επομένως αποτελεί μια άσκηση απόλυτα συμβατή με το διαλογισμό, με τον οποίο επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα μέσω διαφορετικής τεχνικής. Όταν οι δύο μέθοδοι συγχωνεύονται αυτόματα τα ψυχικά κανάλια ανοίγουν και η ροή της ενέργειας μέσα από αυτά ανανεώνουν το νου και το σώμα.

Y S 40 of 48 TAI CHIY S 23 of 48 TAI CHIY S 30 of 48 TAI CHI

 

 

Chi-meditation

Τσι είναι η δύναμη της ζωής που ρέει μέσα από όλα τα έμβια όντα. Έχει πολλές ονομασίες όπως: ki, στην Ιαπωνία, Πράνα, στην Ινδία και αναφέρεται ως ηλεκτρομαγνητική ή βιοενέργεια, στα δυτικά. Όλες οι μορφές της κινεζικής ιατρικής από το βελονισμό ως τα βότανα βασίζονται σε αυτή τη μυστηριώδη ενέργεια. Το Chi ρέει μέσω των οδών που ονομάζονται μεσημβρινοί. Υπάρχουν δώδεκα σημαντικοί μεσημβρινοί στο ανθρώπινο σώμα. Κάθε ένας από αυτούς συνδέονται με ένα συγκεκριμένο σύστημα οργάνων όπως οι πνεύμονες, η καρδιά, τα νεφρά, κλπ. Σε έναν υγιή οργανισμό το τσι κυλάει ομαλά, κάνοντας το σώμα ζωντανό και δυνατό. Αν το τσι είναι αδύναμο ή «μπλοκαριστεί», μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, να έχετε πόνους ή ακόμη συναισθηματικά ταραγμένοι. Η λέξη που χρησιμοποιείται για το chi παράγεται από το κινέζικο είναι «Jing Chi".Το σώμα εξάγει το Jing Chi και το μετατρέπει σε κυρίως Shen chi (πνευματικό chi), το οποίο, κατά μία έννοια, είναι το καύσιμο για το πνεύμα. Το Τσι από μόνο του αποτελεί δικό του κεφάλαιο μέσω της κίνησης ή της ακινησίας και του Διαλογισμού.

Y S 48 of 48 QIqi meditationQi Meditation