ΣΙ ΓΙΟΥΝΓΚ ΣΙ (Shì Yǒngxìn Făshī 释永信法师)
Ο Σεβάσμιος δάσκαλος Σι Γιουνγκ Σιν [Κιν.: Shì Yǒngxìn Făshī 释永信法师], είναι ο Αρχιερέας [Κιν.: fāng zhang 方丈] του Μοναστηριού του Νεαρού Δάσους [Κιν.: Shàolín Sì 少林寺] από τις 20 Αυγούστου του 1999 Κ.Ε. Γεννημένος το Σεπτέμβρη του 1965 Κ.Ε. στην οικογένεια Λίου της πόλης Γινγκ Σανγκ [Κιν.: Yĭng shàng 颍上县] στην επαρχία Άν Χούϊ [Κιν.: Ānhuī 安徽], πήρε το όνομα Λίου Γινγκ Τσενγκ [Κιν.: Liú yīng chéng 刘应成]. Οι γονείς του πιστοί στο βουδισμό, επηρέασαν τον Γιν Σανγκ από πολύ νεαρή ηλικία, ώστε να ασχοληθεί με θέματα του Βουδικού Δόγματος, αφιερώνοντας όλο τον ελεύθερο χρόνο του στη μελέτη των ιερών κειμένων σε αντίθεση με όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Την εποχή εκείνη ο Ναός του Σαολίν άρχισε να αποκτά δημοσιότητα και αυτό ήταν και το κομβικό σημείο που θα του άλλαζε τη ζωή για πάντα.
Το 1981 στα 16 του, παίρνει τη μεγάλη απόφαση, αποχαιρετά τους γονείς του και ξεκινάει το μακρύ του ταξίδι από το Αν Χούϊ στην επαρχία Χονάν, για να μπει στο Μοναστήρι του Σαολίν.
Μετά από αρκετές δυσκολίες και υπομονή, γίνεται δεκτός από τον Σεβάσμιο Δάσκαλο και Υπηρεσιακό Αρχιερέα του Μοναστηριού, Σι Σιν Τζενγκ [Κιν.: Shì Xíngzhèng 释行正 | 1914 ~ 1987 Κ.Ε.].
Για να διευρύνει τις ιερατικές του γνώσεις, όπως άλλωστε συνηθιζόταν, στάλθηκε σε άλλα Μοναστήρια της Κίνας, όπως το Ναό της Μεγάλης Φιλανθρωπίας [Κιν.: guăngjìsì 广济寺] στο Πεκίνο ιν.: Bĕijīng 北京], τα 9 Βουνά [Κιν.: jǐuhuá Shān 九华山] στο Αν Χούι, στα οποία κατοικούσε ο Βοδισάτβα Κσιτιγκάρμπα και στα Μοναστήρια στο Βουνό Γιουν Τζου [Κιν.: Yúnjūshān 云居山] της επαρχίας Τζιανγκ Σι. Το Σεπτέμβριο του 1984 Κ.Ε. έλαβε το πλήρες χρίσμα του Μοναχού, στο Μοναστήρι της Ολικής Φώτισης [Κιν.: pǔzhàosì 普照寺], στην επαρχία Τζιανγκ Σι [Κιν.: Jiāngxī 江西].
Στις 19 Αυγούστου του 1999 Κ.Ε. πραγματοποιήθηκε μια μεγαλοπρεπή Βουδιστική συνέλευση που διήρκεσε 2 ημέρες κατά την οποία ο Μοναχός Σι Γιουνγκ Σιν χρίστηκε επίσημα ως ο 30ος Ηγούμενος του Μοναστηριού του Νεαρού Δάσους του βουνού Σονγκ. O τελευταίος επίσημος Ηγούμενος του Σαολίν ήταν ο Σεβάσμιος Γιουνγκ Γου [Κιν.: chúnbáiyŏngyù 纯白永玉] ο οποίος εξαφανίστηκε το 1664 Κ.Ε. μετά από τη καταστροφή του Μοναστηριού από τον Λι Τζι Τσενγκ ιν.: Lĭ Zìchéng 李自成 | 1606 ~ 1645 Κ.Ε.] το 1641 Κ.Ε. και το χαμό όλων των Μαχητών Ιερέων [Κιν.: sēngbīng 僧兵], αφήνοντας έτσι το Ιερό Μοναστήρι χωρίς διάδοχο. Για το λόγο αυτό η γεννιά των Αρχιερέων συνεχίστηκε από τη γενιά Γιουνγκ [Κιν.: yŏng 永].
Ο Σεβάσμιος Αρχιερέας Σι Γιουνγκ Σιν εκτιμάται ως ένας από τους κορυφαίους μελετητές του Βουδισμού Τσαν [Κιν.: Chánfó 禅佛]. Μετά την εγκαθίδρυσή του από το 1999 Κ.Ε. έως σήμερα έχει επιτελέσει ένα απίστευτο έργο για το ναό. Η γενική ανακαίνιση του Μοναστηριού και η αναστήλωση των κατεστραμμένων κτηρίων καθώς και η ανάδειξη του ναού Σαολίν ως τόπου προστασίας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο (UNESCO] είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά του.
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει ο Επικεφαλής του Σαολίν ήταν και η ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος του Ιερού Μοναστηριού κι ότι αυτό πρεβεύει, σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως μπύρες, λουκάνικα, αυτοκίνητα, μα ιδιαίτερα σε σχολές πολεμικών τεχνών. Οι Πολεμικές Τέχνες του Σαολίν που εξασκούνταν έξω από το ναό σε πολλές σχολές που εμφανίζονται να διδάσκουν κάποια μορφή πολεμικών τεχνών Σαολίν απλά αγγίζουν την επιφάνεια αυτής της πανάρχαιας κουλτούρας. Αυτό, εντούτοις, μειώνει το Σαολίν μετατρέποντας το από ένα βουδιστικό μοναστήρι [Κιν.: sìyuàn 寺院] σε μια απλή σχολή πολεμικών τεχνών [Κιν.: wǔxiào 武校]. Η αρχική έμφαση της Κουλτούρας του Σαολίν [Κιν.: Shàolín Wénhuà 少林文化] εντοπίζεται στη μελέτη του Βουδισμού Τσαν [Κιν.: Chánjiū 禅究], την Παραδοσιακή Ιατρική [Κιν.: Yī 医], τις Πολεμικές Τέχνες [Κιν.: Wǔgōng 武功] κα τις Τέχνες [Κιν.: yì 艺] τα αποκαλούμενα, «Οι 4 Θησαυροί του Σαολίν» [Κιν.: Shàolín Sìbǎo 少林四宝] ή «Τέσσερις Θησαυροί της Μελέτης του Σαολίν» [Κιν.: Shàolín wénfángsìbǎo 少林文房四宝].
Ο Ηγούμενος Σι Γιουνγκ Σιν ξεκαθάρισε με έμφαση ότι:
“Η Πολεμική Τέχνη του Μοναστηριού Σαολίν διαφοροποιείται από τις άλλες κινεζικές πολεμικές τέχνες [Κιν.: Zhōngguó wǔshù 中国武术]. Προκειμένου να προστατευθεί και να προσδιοριστεί κατάλληλα η αυθεντικότητα των πολεμικών τεχνών μέσα στο πνευματικό σύστημα του μοναστηριού Σαολίν ως μέθοδο εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης, χρησιμοποιούμε τον όρο Σαολίν Γου Κουνγκ [κιν.: Shàolín wǔgōng 少林武功]”.
Το όραμα του Ηγούμενου Σι Γιουνγκ Σιν είναι η πλήρης αποκατάσταση και αναστήλωση του Μοναστηριού του Νεαρού Δάσους, η επαναφορά του Βουδικού Πνεύματος σε αυτό και η δημιουργία βάσεων για τη διαιώνιση των Αρχαίων Τεχνών που εμπιστεύθηκαν οι 30 και πλέον Γενιές Δασκάλων Μοναχών στο Σαολίν καθώς και η διαφύλαξη του Τιμημένου ονόματος του Δοξασμένου Μοναστηριού.
ΣΙ ΧΑΝΓΚ ΤΖΟΥΝ(Shi Heng Jun 释恒君)
Ο δάσκαλος Σι Χενγκ Τζουν 释恒君 (Shi Heng Jun) γεννήθηκε το 1966 σε μια οικογένεια που ασκούσε τις πολεμικές τέχνες εδώ και πολλές γενεές στην επαρχία Σαν Τουνγκ 山东 (Shan Dong), στην Κίνα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον από μικρός για τις κινεζικές πολεμικές τέχνες, ο δάσκαλος Χενγκ Τζουν άρχισε την εκπαίδευσή του με Σινγκ Γι Τσουάν (Xing Yi Quan) "Η τέχνη της καρδιάς και του μυαλού", καθώς επίσης και με παραδοσιακό Τσι Κουνγκ 气功 (Qi Gong) από τον παππού του στην ηλικία των έξι ετών. Αργότερα έφυγε και έγινε μαθητής του μοναχού Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shi Yan Fo) της 34ης γενεάς ανώτατων δασκάλων του ναού Σάο Λιν και ηγούμενο του ναού Φα Ουανγκ 法王寺 (Fa Wang Si).
Υπό την σκληρή επίβλεψη και κατάρτιση του Σι Γιάν Φο και μετά από πολλούς ψυχρούς χειμώνες και καυτά καλοκαίρια εκπαίδευσης, ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν έφθασε στο πιο υψηλό επίπεδο μαχητικού Σάο Λιν, γνώστης των δεκαοχτώ κατηγοριών όπλων όπως και του εσωτερικού / εξωτερικού Τσι Κουνγκ.
Έχει ειδικευτεί στο κορυφαίο επίτευγμα του Γι Τζιν Τζινγκ 易筋经 (Yi Jin Jing) "Πραγματεία αλλαγής μυών/τενόντων", και τους "36 συνδυασμούς άμεσης μάχης των Σάο Λιν".
Το φθινόπωρο του 1986 στο 1ο ετήσιο διαγωνισμό πολεμικών τεχνών του ναού Σάο Λιν, ο Χενγκ Τζουν πήρε πρωταθλήματα στη μορφή Τάι Ζου Τσανγκ Τσουάν 太祖长拳 (Tai Zu Chang Quan) "H μακριά γροθιά του πρώτου αυτοκράτορα της δυναστείας Σουνγκ", τις σπάθες και το ξίφος.
Το 1987 κλήθηκε για να συμμετέχει στο "Ανοικτό πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών των βουνών Γου Ντανγκ 武当山 (Wu Dang Shan)" και κέρδισε την κορυφαία διάκριση.
Το 1989 έγινε μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών Σάο Λιν.
Το 1995 μεταφέρεται και χρίζεται διευθυντής, στο 1ο λαϊκό σχολείο πολεμικών τεχνών Σάο Λιν.
Το 1998 λαμβάνει την διάκριση της "Κινεζικής νεότητας" που δίνεται από το κράτος της Κίνας για το υψηλό επίπεδό που επιτυγχάνει κάποιος στις πολεμικές τέχνες.
Το 2000 χάρην της αρτιότητας της πρακτικής του στις πολεμικές τέχνες και της μελέτης του στον βουδισμό Τσαν 禅 (Chan), εκλέγεται ως "Σύγχρονος Βούδας", ένας από τους 18 αρχιερείς του ναού Σάο Λιν. Αυτή η διάκριση ανταμείβει τους καλύτερους του ναού.
Το 2002 μεταφέρεται στον μεγάλο ναό Φα Ουάνγκ, ως επικεφαλής των Γου Σανγκ 武僧 (Wu Sheng) "Μάχιμων μοναχών" του ναού. Επιβλέπει έκτοτε την ομάδα της "Ένωσης των κοσμικών αποστόλων του ναού Σάο Λιν" (Shaolin Secular Disciples Union), μια επίλεκτη ομάδα μαθητών Σάο Λιν, που σκοπό έχει να διατηρήσει και να διαδώσει το αληθινό πνεύμα και τις αξίες του Σάο Λιν Κουνγκ Φου τόσο μέσα στην Κίνα όσο και έξω από αυτήν.
Εκ μέρους του ναού Σάο Λιν, ταξιδεύει στο εξωτερικό για επιδείξεις και σεμινάρια και εμπνέει πολλούς εραστές του Σάο Λιν Κουνγκ Φου παγκοσμίως.
Έχει απεσταλμένους δάσκαλους - απόστολους τόσο στη Γαλλία στην Ισπανία και το ενδιαφέρον του για την μετάδοση του αυθεντικού Σαολίν από το 2006 είναι στραμμένο και στην Ελλάδα.
Το έτος 2006 ο σεβαστός αρχιερέας Σι Χενγκ Τζουν ενέκρινε την μετάβαση ενός από τους καλύτερους μαθητές του, τον Σι Μιάο Τζιέ 释妙洁 (Shi Miao Jie) στην Ελλάδα για την δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης Σαολίν Κουνγκ Φου με την ονομασία "Η Πηγή του Νεαρού Δάσους" - 希腊少林俗家弟子武术会.
ΣΙ ΜΙΑΟ ΤΖΙE (Shi Miao Jie 释妙杰)
O Χου Γε Σουάι 侯业帅 (Hóu Yè Shuài) γεννήθηκε το 1982 στην επαρχία Σαν Τουνγκ 山东 (Shān Dōng) στην Κίνα. Από μικρή ηλικία αγάπησε τις κινεζικές πολεμικές τέχνες "ακολουθώντας" ένα τοπικό δάσκαλο πολεμικών τεχνών. Στην ηλικία των 12 ετών έφυγε από το σπίτι του για να πάει στον ναό Φα Ουάνγκ. Εκεί τον αποδέχθηκε ως σπουδαστή του ο αρχιερέας του ναού Σαολίν Σι Χανγκ Τζουίν όπου και αρχίζει να μελετά με ιδιαίτερο ζήλο Σαολίν Γου Κουνγκ. Ακολουθώντας το μοναστικό πρόγραμμα, ξυπνά καθημερινά στις 04:30 για την δύσκολη εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες του ναού Φα Ουάνγκ. Οι 9 ώρες σκληρής εξάσκησης την ημέρα δύσκολα εξισορροπούνται από τις μισές ώρες ύπνου. Η ζωή στο ναό είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η κατάρτιση στις πολεμικές τέχνες είναι επιμελής και επίπονη. Δέκα χρόνια πέρασαν γρήγορα σαν αστραπή.
Με κριτήρια το μεγάλο ενδιαφέρον, τη σχολαστική μελέτη, την αντίληψη και την ακούραστη εξάσκηση στο Κουνγκ Φου, επιλέχθηκε να εισέλθει σε σχολή με τους καλύτερους σπουδαστές Σαολίν. Έτσι το 1998 μετακινήθηκε στη σχολή αποστόλων Σαολίν, συνεχίζοντας να μελετά Κουνγκ Φου και παράλληλα να λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις μέχρι και το καλοκαίρι του 1999. Τον Ιούνιο του 2000 παρευρέθηκε στην πρώτη σύνοδο πολεμικών τεχνών Σαολίν στην πόλη Ντενγκ Φενγκ 登封 (Deng Feng), παρουσιάζοντας τις μορφές Σαολίν: Τα Χουνγκ Τσουάν 大洪拳 (Da Hong Quan) "Η μεγάλη γροθιά του χειμάρρου", Σαολίν Ντάο (Shao Lin Dao) "To πλατύ σπαθί Σαολίν" και Τζιού Τζιέ Μπιάν 九節鞭 (Jiu Jie Bian) "Μαστίγιο 9 τμημάτων". Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς αποστέλλεται σε σχολή εκπαιδευτών της πόλης Χουά Σιέν (Hua Xian). Τον Μάρτιο του 2001 συμμετέχει στη δεύτερη σύνοδο πολεμικών τεχνών Σαολίν που έγινε στη πόλη Ντενγκ Φενγκ. Την ίδια χρονιά το τμήμα Σαολίν Κουνγκ Φου του γενικού γραφείου αθλητισμού της πόλης Ντενγκ Φενγκ, αφού αξιολογεί την κατάρτιση στις πολεμικές τέχνες και τον αναγνωρίζει επισήμως ως εκπαιδευτή.
Το 2003 επιλέγεται και τοποθετείται στην κατηγορία κριτών του Σαολίν Κουνγκ Φου της πόλης Ντενγκ Φενγκ, όπου και αξιολογείται ως σημαντικός κριτής από το γενικό γραφείο αθλητισμού.
Τον Αύγουστο του 2004 παρευρίσκεται στη πρώτη παγκόσμια διοργάνωση παραδοσιακών κινεζικών πολεμικών τεχνών. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προσκαλείται στην Ισπανία για να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου έως τον Αύγουστο του 2005 όπου ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν ζητά την επιστροφή του στο ναό Φα Ουάνγκ και ονομάζεται βάσει της 36ης γενεάς Σαολίν ως Σι Μιάο Τζιέ, 释妙杰.
To 2005 ο ιερέας και δάσκαλός του Σι Χανγκ Τζουίν ενέκριναν την μετάβασή του στην Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην χώρα μας έχει λάβει σε πολλές παραστάσεις και παρουσιάσεις σχετικά με την διάδοση και την προώθηση του παραδοσιακού Σαολίν τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει εισηγηθεί πολλών εκπαιδευτικών ημερίδων στις σχολές της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" και έχει επιμεληθεί χορογραφίες μαχητικών σκηνών σε τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις και θεατρικές παραστάσεις.
Από το 2013 διατηρεί σχολή παραδοσιακού Σαολίν στην Δάφνη. Η "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Δάφνης βρίσκεται στην οδό Βουλιαγμενης 231 (1ος όροφος), μόλις 50 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Δάφνης στην Αθήνα.
To 2014 ο ναός Σαολίν και ο ηγούμενος Σιν Γιούνγκ Σιν τον τιμά για το έργο του στην Ελλάδα δίνοντάς του το όνομα Σι Γιάν Ία 释延業 (Shì Yán Yè) τοποθετώντας τον κάτω από την επίσημη γενεαλογία του ναού Σαολίν.
ΣΙ ΓΙΑΝ ΓΙΟΥΑΝ (Shi Yan Yuan 释延源)
Ο δάσκαλος Σι Γιαν Γιουαν (Shi Yan Yuan 释延源) γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1974. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό και την ελεύθερη κατάδυση με πολλές διακρίσεις και πρωτιές σε σχολικούς αγώνες.
Όλα αυτά τα χρόνια η αγάπη του για τις κινέζικες πολεμικές τέχνες τον οδηγεί το 1999 στη σχολή του Γεωργίου Χολέβα, όπου και προπονείται καθημερινά στο Ed parkerks kenpo karate και το kick boxing φτάνοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παρακολουθεί σεμινάρια προσωπικά από τον ίδιο τον ιδρυτή του στην Ελλάδα τον κύριο Νικολάου και τον Sasha Williams 7ο Dan, προσωπικούς μαθητές του Parker. Αργότερα μετέχει σε αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η ανησυχία για παραδοσιακή γνώση δεν σταματά και το 2005 ξεκινά στη σχολή του κου Αλαντζίδη παραδοσιακό Tang Soo Do μέχρι το 2008.
Το 2009 θα είναι τελικά η χρονιά και το σημείο εκπλήρωσης δυο σημαντικών στόχων. Το Μάιο του 2009 θα λάβει το πτυχίο του ελευθέρου δύτη 2ου επιπέδου από την ΑΡNΕΑ (παγκόσμιο ινστιτούτο ελεύθερης κατάδυσης και άπνοιας) από τον εκπαιδευτή Γιώργο Βαβουλογιάννη. Το Σεπτέμβριο του 2009 θα γίνει προσωπικός μαθητής του μοναδικού στην Ελλάδα μάχιμου μοναχού Σαολίν Shi Miao Jie ( Yan Ia) τον οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα.
Πέραν της βασικής κατάρτισης και δεξιότητες Shaolin τζιν Μπεν Κουνγκ (Jin Ben Qong) είδη και κατηγορίες Σαολίν Κουνγκ Φου, έχει επάρκεια και στα παραδοσιακά σύνολα φορμών Τάο Λου(Tao lou) ένοπλα και άοπλα, Τσι Να (Qin Na) κλειδώματα-αρπαγές. Επίσης έχει εκτεταμένη γνώση στο σκληρό και μαλακό Τσι Κουνγκ(Qi Gong). Παράλληλα έχει διδαχτεί εσωτερικά συστήματα όπως Ρόου Τσουάν, Τζι Γκανγκ Τσουάν και Σιν Γι. Τέλος έχει μελετήσει ιδιαίτερα αυθεντικό Τσεν Τσαν Τσι Τσουάν από τον πρώτο χρόνο και προσωπικά με τον δάσκαλο του Miao Jie καθώς και στο χωριό του Ται Τσι – Τσεν Τζια Γκου με τον δάσκαλο Ουάνγκ Τζαν Γκουό ανηψιό ενός εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων δασκάλων Τσεν Ται Τσι σήμερα παγκοσμίως.
Από το 2009 είχε την τύχη,να διδαχθεί επίσης, από το μεγάλο master Shi Heng Jun (Σι Χανγκ Τζουν), Σι Μιάο Χάι (Shi Μiao Hai) και Σι Μιάο Ουέι (Shi Μiao Wei) αρχιεκπαιδευτές του Ναού Φα Ουάνγκ (Fa Wan), καθώς και τον δάσκαλο των δασκάλων του ναού Σαολίν Ουάνγκ Τζόγκ Ρεν (Wang Zoug Ren).
Από το Γενάρη του 2012 βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του δασκάλου Shi Μiao Jie, διδάσκοντας ως εκπαιδευτής στα τμήματα εφήβων και ενηλίκων για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Τον Οκτώβρη του 2014 λαμβάνει μέρος στο 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σαολίν στο Λονδίνο, κερδίζοντας 2 ασημένια μετάλλια.
Τον Αύγουστο του 2015 θα του απονεμηθεί ο πρώτος τίτλος επίσημα, με την έγκριση του δασκάλου του καθώς και του δασκάλου Shi Ηeng Jun ο τίτλος του εκπαιδευτή – κοσμικού αποστόλου Τζο Λιαν ( Jian Lian), για να διαδώσει τη γνώση και την κουλτούρα της κινέζικης φιλοσοφίας.
Τον Ιούλιο του 2016 θα ακολουθήσει τον δάσκαλο του στα μέρη που ορίζουν το Σαολίν Κουνγκ Φου και Ται Τσι Τσουαν στην Κίνα. Η διαμονή του εκεί θα διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα, μέσα από ένα σκληρό πρόγραμμα καθημερινής άσκησης για 8-10 ώρες.
Η διαμονή του στον κεντρικό ναό Σαολίν, στην μονή Φα Ουάνγκ και τέλος στο χωριό Τσεν Τζια Γκου θα κλείσουν ένα κύκλο σπουδών και μελέτης. Θα λάβει όλους τους τίτλους δασκάλου και εκπαιδευτή με αντίστοιχο όνομα, με συμβουλές και ευχές αρχικά από τον ηγούμενο Shi Yong Xin με παραδοσιακή τελετή καθιστώντας τον επίσημα κάτω από την γενεαλογία του ναού, της 34ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν. Επίσης σε πολύ τιμητικές τελετές στη μονή Fa Wang και Chen Jia Qou θα λάβει τίτλους εκπαιδευτή και διπλώματα αντίστοιχα.
Τον Ιούνιο του 2017 διατηρεί την δική του σχολή παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου στα πρότυπα του Ναού, Μακεδονίας 48 στην Πετρούπολη - Αθήνα, αφού έκανε μαθήματα για 2 χρόνια στην ίδια περιοχή. Είναι επίσης επίσημο μέλος της Ελληνικής ομοσπονδίας Wu Shu – Kung Fu και βαθμίδας Mαύρης ζώνης - βαθμού 2ου Duan.