viografikoΟ δάσκαλος Σι Γιαν Γιουάν (Shi Yan Yuan 释延源) γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1974.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό και την ελεύθερη κατάδυση με πολλές διακρίσεις και πρωτιές σε σχολικούς αγώνες.

Όλα αυτά τα χρόνια η αγάπη του για τις κινέζικες πολεμικές τέχνες τον οδηγεί το 1999 στη σχολή του Γεωργίου Χολέβα, όπου και προπονείται καθημερινά στο Ed parkerks kenpo karate και το kick boxing φτάνοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παρακολουθεί σεμινάρια προσωπικά από τον ίδιο τον ιδρυτή του στην Ελλάδα τον κύριο Νικολάου και τον Sasha Williams 7ο Dan, προσωπικούς μαθητές του Parker. Αργότερα μετέχει σε αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η ανησυχία για παραδοσιακή γνώση δεν σταματά και το 2005 ξεκινά στη σχολή του Kου Αλαντζίδη παραδοσιακό Tang Soo Do μέχρι το 2007.

Το 2009 θα είναι τελικά η χρονιά και το σημείο εκπλήρωσης δυο σημαντικών στόχων. Το Μάιο του 2009 θα λάβει το πτυχίο του ελευθέρου δύτη 2ου επιπέδου από την ΑΡNΕΑ (παγκόσμιο ινστιτούτο ελεύθερης κατάδυσης και άπνοιας) από τον εκπαιδευτή Γιώργο Βαβουλογιάννη.

Το Σεπτέμβριο του 2009 θα γίνει προσωπικός μαθητής του μοναδικού στην Ελλάδα μάχιμου μοναχού Σαολίν Shi Miao Jie ( Yan Ia) τον οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Πέραν της βασικής κατάρτισης και δεξιότητες Shaolin τζιν Μπεν Κουνγκ (Jin Ben Qong) είδη και κατηγορίες Σαολίν Κουνγκ Φου, έχει επάρκεια και στα παραδοσιακά σύνολα φορμών Ταο Λου(Tao lou) ένοπλα και άοπλα, Τσι Να (Qin Na) κλειδώματα-αρπαγές. Επίσης έχει εκτεταμένη γνώση στο σκληρό και μαλακό Τσι Κουνγκ(Qi Gong). Παράλληλα έχει διδαχτεί εσωτερικά συστήματα όπως Ρόου Τσουάν, Τζι Γκανγκ Τσουάν και Σιν Γι. Τέλος έχει μελετήσει ιδιαίτερα αυθεντικό Τσεν Τσαν Τσι Τσουάν από τον πρώτο χρόνο και προσωπικά με τον δάσκαλο του Miao Jie καθώς και στο χωριό του Ται Τσι – Τσεν Τζια Γκου με τον δάσκαλο Ουάνγκ Τζαν Γκουό ανηψιό ενός εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων δασκάλων Τσεν Ται Τσι σήμερα παγκοσμίως.

Από το 2009 είχε την τύχη, να διδαχθεί επίσης, από το μεγάλο master Shi Heng Jun (Σι Χανγκ Τζουν), Σι Μιάο Χάι (Shi Μiao Hai) και Σι Μιάο Ουέι (Shi Μiao Wei) αρχιεκπαιδευτές του Ναού Φα Ουάνγκ (Fa Wan), καθώς και τον δάσκαλο των δασκάλων του ναού Σαολίν Ουάνγκ Τζόγκ Ρεν (Wang Zoug Ren).

Από το Γενάρη του 2012 βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του δασκάλου Shi Μiao Jie, διδάσκοντας ως εκπαιδευτής στα τμήματα εφήβων και ενηλίκων για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τον Οκτώβρη του 2014 λαμβάνει μέρος στον ανοιχτό παγκόσμιο διαγωνισμό Shaolin - 3rd SHAOLIN CULTURE FESTIVAL LONDON-ENGLAND, κερδίζοντας 2 ασημένια μετάλλια.

Τον Αύγουστο του 2015 θα του απονεμηθεί ο πρώτος επίσημος τίτλος, με την έγκριση του δασκάλου του καθώς και του δασκάλου Shi Ηeng Jun ο τίτλος του εκπαιδευτή – κοσμικού αποστόλου Τζο Λιαν (Jiao Lian), για να διαδώσει τη γνώση και την κουλτούρα της κινέζικης φιλοσοφίας.

Τον Ιούλιο του 2016 θα ακολουθήσει τον δάσκαλο του στα μέρη που ορίζουν το Σαολίν Κουνγκ Φου και Ται Τσι Τσουαν στην Κίνα. Η διαμονή του εκεί θα διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα, μέσα από ένα σκληρό πρόγραμμα καθημερινής άσκησης για 8-10 ώρες.

Η διαμονή του στον κεντρικό ναό Σαολίν, στην μονή Φα Ουάνγκ και τέλος στο χωριό Τσεν Τζια Γκου θα κλείσουν ένα κύκλο σπουδών και μελέτης. Θα λάβει όλους τους τίτλους δασκάλου και εκπαιδευτή με αντίστοιχο όνομα, με συμβουλές και ευχές αρχικά από τον ηγούμενο Shi Yong Xin με παραδοσιακή τελετή καθιστώντας τον επίσημα κάτω από την γενεαλογία του ναού, της 34ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν. Επίσης σε πολύ τιμητικές τελετές στη μονή Fa Wang και Chen Jia Qou θα λάβει τίτλους εκπαιδευτή και διπλώματα αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο του 2017 διατηρεί την δική του σχολή παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου στα πρότυπα του Ναού, Μακεδονίας 48 στην Πετρούπολη - Αθήνα, ενώ δίδασκε για πάνω από 2 χρόνια στην ίδια περιοχή.

Είναι επίσης επίσημο μέλος της Ελληνικής ομοσπονδίας Wu Shu – Kung Fu -

βαθμίδας Mαύρης ζώνης - επιπέδου 4ου Duan.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ίδιο στο 6971 89 50 89.